El ple de Tarragona reclama la Ciutat Residencial i el Palau d'Esports

Unanimitat en gairebé totes les mocions presentades al plenari tarragoní. Entre aquestes, les que demanaven la recuperació d'equipaments ara mateix tancats com la Ciutat Residencial o el Palau d'Esports Catalunya. Respecte als dos equipaments, des del govern s'han anunciat bones notícies aviat.

Front comú de tots els grups de l'Ajuntament de Tarragona per a demanar a la Generalitat la recuperació de les instal·lacions de l'antiga Ciutat Residencial, tancades des de fa anys. Així ho ha reclamat aquest dijous una moció presentada per Ciutadans i Junts per Catalunya, que han demanat que s'agilitzin els tràmits entre el consistori i la Direcció General de Patrimoni per a que l'espai, o com a mínim una part del mateix es pugui posar a disposició tant dels veïns de la zona com de la resta de la ciutat.

En la seva resposta, el govern tarragoní ha assegurat que ben aviat es podran veure avenços importants al respecte.

Unes bones notícies que també podrien arribar bena viat en forma de cessió del Palau d'Esports Catalunya, situat a l'Anella Mediterrània. Així ho ha afirmat Puig, que ha remarcat que s'està treballant en el marc d'una negociació que ha qualificat de jurídicament complicada. Ha estat en el debat d'una moció de Ciutadans també aprovada per unanimitat i en què es reclamava que es torbés una fórmula urgent per a aprofitar l'espai.

En el debat de la moció ha aparegut un dels temes d'actualitat política d'aquesta setmana a Tarragona, la renúncia a acollir partits del Mundial d'Handbol femení de l'any vinent com a subseu. Des del PSC s'ha criticat durament l'oportunitat perduda, que creuen s'emmarca en la manca de planificació d'equipaments com el Palau d'Esports. Des del govern han defensat al renúncia quantificant en gairebé un milió d'euros la despesa que hagués suposat a la ciutat.

El plenari també ha aprovat per unanimitat mocions per a crear un casal per a joves amb diversitat funcional o per adaptar els parcs infantils a nens i nenes amb diverses capacitats. La moció que ha presentat més divisió ha estat la presentada per la CUP per a demanar que no atraquin més vaixells de guerra al Port de la ciutat, que, tot i aprovar-se, ha comptat amb els vot en contra de PSC, Ciutadans i Partit Popular