El PSC de Tarragona reclama la incorporació de prop de 4 milions d'euros al pressupost municipal

 

El PSC entén que cap de les seves propostes seran acceptades pel govern republicà. Destaca la partida per la reducció del 25% del preu del bus municipal per apropar-se a la gratuïtat, proposta rebutjada pels republicans.

Reclama partides per projectes de l'anterior mandat que ara s'han obviat, diuen, només pel simple fet que portin el segell Ballesteros, entre ells, el bus gratuït, el Pla de Barris o la finalització del Palau d'Esports.

Aquest dijous s'ha celebrat l'esmorzar d'inici d'any del grup socialista amb la premsa i de retrobament amb l'exalcalde Ballesteros en la primera nova anualitat sense responsabilitat de govern i pressupostària a la ciutat. I mirat des de fora, el pressupost d'Esquerra i els comuns és, pel PSC, un atac contra els projectes amb marca socialista.

El grup de Sandra Ramos ha presentat una vintena d'al·legacions per incorporar uns 3 milions i mig d'euros en inversions i mig milió més en despesa corrent, com per exemple, la reducció del 25% del preu del bus municipal. Aquest 1 de gener s'hauria d'haver aplicat la segona reducció de preus per arribar, gradualment a la gratuïtat. I això, segons el PSC només hauria costat, aquest 2020, 50.000 euros a l'Ajuntament.

El PSC entén que cap de les seves propostes seran acceptades pel govern republicà. En destaca també un milió i mig per construir el nou edifici municipal de la Rambla Vella, i un milió pel pla de barris. Els socialistes també lamenten que amb el nou govern no s'hagi desbloquejat la cessió del Palau d'Esports dels Jocs, al qual l'ajuntament hauria d'invertir, segons el PSC, 275.000 euros més.

Pel que fa a la Tabacalera, el principal grup de l'oposició troba a faltar la partida per millorar els tancaments exteriors i els jardins com a pas previ al projecte definitiu de reconversió. Les al·legacions també inclouen propostes de partides socials pel Pla d'Abandonament Escolar, els agents cívics, el casal de dones o el casal d'estiu d'Educació Especial, pel nou refugi d'animals, més diners pel Carnaval i per evitar retallades als clubs esportius.