L'Eix Cívic de Sumem per Salou rebaixa els edificis a tres plantes

Sumem per Salou ha presentat la seva proposta d'Eix Cívic que ha de convertir les antigues vies del tren en un entorn amb protagonisme per al tramvia i el vianant. Contempla la construcció de sis nous equipaments, carril bici, espais verds, un pàrquing soterrat amb un miler de places i cinc edificis d'habitatges de tres plantes.

El principal tema de fricció amb els opositors al plantejament del projecte ha estat la construcció d'edificis, que originalment havien de ser de cinc plantes i ara passarien a tres. Tots ells comptarien amb negocis a les plantes baixes, però es descarten els bars musicals o similars. També es prohibirien els pisos turístics.

La proposta de Sumem per Salou inclouria un centre obert amb parc infantil, un museu d'història, un espai per a activitats culturals a l'aire lliure, un centre d'emprenedoria, la nova biblioteca i la seu de l'escola d'idiomes. A més, es construiria una gran plaça de dues hectàrees al voltant de la Torre Vella.

Eix civic

Sumem per Salou subratlla que l'espai que ocuparan els equipaments i els habitatges suposen un 13,5% de l'espai total dels prop de 60.000 metres quadrats que ocuparia l'Eix Cívic. Aquest tindria una llargada de 2 km i comptaria amb quatre parades de tramvia. Perquè tot això sigui una realitat, però, Granados apel·la a la Generalitat, que ha de finançar la urbanització.

La proposta de Sumem per Salou encara no té xifres precises pel que fa al cost. La voluntat de la candidatura, però, és que la urbanització comenci a finals d'any o principis del que ve per l'arribada del tramvia. Apunten que les obres es podrien allargar fins al 2027.