Salou presenta al·legacions per conservar l'activitat hotelera al sector del Sangulí

L'Ajuntament de Salou vol impedir que el sector 2 del municipi, ocupat pel càmping Sangulí, passi a ser no urbanitzable, com planteja el Pla Director Urbanístic de revisió dels sols no sostenibles del litoral que el Govern va aprovar inicialment l'estiu passat. El consistori i el mateix càmping hi han presentat al·legacions, ja que la Generalitat obria la porta a permetre mantenir l'activitat econòmica, si el municipi declarava el seu interès. A més, caldrà que el càmping Sangulí incorpori modificacions, com la creació d'un corredor biològic, una franja verda per facilitar la connexió de la fauna i la flora.

El sector es limitarà, doncs, a l'activitat hotelera, mentre que al POUM també es preveia l'ús residencial. Un altre àmbit afectat per la revisió del planejament urbanístic del litoral és el de la pedrera del Cap Salou que es protegirà com a zona verda. L'Ajuntament haurà d'adquirir els terrenys per la via de l'expropiació. 

D'altra banda, la revisió de la Generalitat també afectava dos sectors més. Per un costat el de Pla de les Pomeres, que es podrà habilitar gràcies a la canalització del barranc de Barenys. Finalment, el sector 4 d'Emprius Nord s'hi introduirà més superfície comercial com es demanava.