Comença el millor ral·li del món

Ja els tenim aquí. Tret de sortida del Rally Catalunya Costa Daurada en el dissetè any consecutiu que Salou n'és el protagonista. Des d'avui i fins diumenge, els pilots i vehicles més destacats del món afronten 19 trams i un d'ells, el de dissabte, pel passeig Jaume I.

A la gal·làxia WRC el sol surt ben d'hora perquè els matins són ben llargs. Quarts de set i gairebé tot a punt al parc d'assistència de PortAventura, indret on dormen els vehicles i la maquinària dels equips participants del Rally Catalunya Costa Daurada. Tranquil·litat aparent a manca d'una hora i mitja perquè tots ells circulin de camí al "shakedown", ja no pas a Salou, sinó al Coll de la Teixeta.

Kalle Rovanperâ, de 22 anys, el primer a aixecar-se, ja com a campió d'enguany amb el seu Toyota. Són les 8.30 hores i els cotxes completen la rotonda de sortida en direcció Plaça Europa i per enfilar la carretera C-31B. És el primer cop que el territori acull també el Campionat d'Europa, que celebra la seva última prova puntuable de l'any, mentre que es tracta de la penúltima d'un Mundial on Ott Tanak i Thierry Neuvill competeixen encara per la segona plaça.

Seran 1.331 quilòmetres, 294 d'ells cronometrats. Divendres, un total de vuit trams per punts com Els Olmells i la Serra de la Llena. L'endemà, set més per Querol o El Montmell, acabant a la superespecial del passeig Jaume I. És la millor promoció possible per al turisme de la Costa Daurada

Diumenge, quatre últims etapes per Pratdip i Riudecanyes i entre el migdia i la tarda, cerimònia de premis a la plaça de les Comunitats Autònomes. El Rally Catalunya no es mou de la Costa Daurada des del 2005, però queda pendent definir si el calendari de la FIA l'inclourà el 2023.

De moment, s'ha posposat la publicació de les cites escollides. La possible entrada d'una nova prova a Europa Central i a cavall d'Alemanya, Txèquia i Àustria, incrementa les candidatures i impedeix definir encarà què succeirà d'aquí a 12 mesos.