L'alcalde de Montblanc inicia una vaga de fam en solidaritat amb els presos polítics

 

 

L'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, s'ha declarat en vaga de fam per donar suport als presos polítics catalans que dies enrere també la van encetar per protestar contra la situació de bloqueig en el qual es troben els seus recursos. Situació que impedeix que es pugui recórrer a instàncies europees.

La vaga la va començar ahir a la nit, tal com ha explicat aquest matí en una roda de premsa a l'Ajuntament de Montblanc al costat del president de l'Associació de Municipis per la Independència, Josep M. Cervera; i l'expresident de l'AMI i exalcalde de Vic, Josep M. Vila d'Abadal.

La vaga la realitzarà al mateix ajuntament, mentre també la segueixin els presos polítics catalans o fins que la seva salut estigui en perill.

Segons ha explicat l'alcalde de Montblanc, aquesta és una decisió personal que ha pres amb el consens de la seva família i després d'haver parlat amb diferents polítics

De moment, ha dit que seguirà exercint com a batlle i que, arribats al punt que no pugui seguir amb les seves funcions, les delegaria al primer tinent d'alcalde Francesc Benet.

Josep Andreu, també ha fet una crida al pacifisme, a què no hi hagi violència i respectar la policia.