Montblanc aprova un pressupost marcat per la compra de patrimoni

Montblanc va aprovar aquest dimecres un pressupost que arriba gairebé als 10 milions d'euros i que està marcat per les inversions dedicades a compra de patrimoni. Un fet criticat per una oposició que va votar en contra dels números i que també reclama la inclusió del projecte de la piscina coberta.

L'adquisició de terrenys i immobles per part del consistori, l'asfaltat del carrer muralla de Santa Tecla i una nova línia de subvencions per a la remodelació d'habitatge que acabin destinats al lloguer són els grans eixos del pressupost de l'Ajuntament de Montblanc de cara a l'any vinent.

Un pressupost que arriba als 9,7 milions d'euros, només 200.000 euros més que l'any anterior i que, al contrari d'altres municipis en any electoral baixa lleugerament la partida d'inversions. Un capítol aquest darrer que destina la principal partida, més de 400.000 euros a la compra plurianual d'edificis del municipi per al seu enderroc i millora del patrimoni montblanquí. Una aposta criticada per l'oposició, que va votar en bloc en contra del comptes, argumentant que estan condicionats per aquesta compra de patrimoni.

Una oposició que també va criticar l'absència en els comptes d'una inversió per a la futura piscina coberta del municipi, a la que diuen s'havia compromès l’equip de govern. Des d'aquest es va defensar que l'any vinent el projecte estarà llest i que la inversió començarà en els anys posteriors.

Entre els inversions també destaca l'asfaltat del carrer muralla de Santa Tecla, en el que s'invertiran 140.000 euros.

Per últim el plenari montblanquí va aprovar per unanimitat una moció de suport als presos polítics en vaga de fam.