La recollida d'escombraries porta a porta s'estén per tot Montblanc

La imatge dels operaris recollint la brossa a la porta de casa s'ha fet habitual als carrers del centre històric de Montblanc. Ara, després de dos anys de prova pilot, el porta a porta s'ha estès per tot el municipi. Aquesta ha estat la primera nit del nou servei, en què s'ha recollit la fracció resta.

El seguiment en el primer dia ha estat força desigual, si bé és cert que el rebuig és el residu que menys s'hauria de llençar. Els contenidors es deixen a la porta de casa. En edificis amb molta densitat de població, però, s'han habilitat tòtems per penjar els cubells i deixar lliure l'entrada.  

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà coordina el servei a tota la comarca. El porta a porta, que es farà a set municipis, ha començat també a Barberà, Vilaverd, Santa Coloma i Sarral i, properament, ho farà a l'Espluga i Vimbodí i Poblet.

dg

Pràcticament tots els contenidors dels carrers de Montblanc ja estan retirats. S'ha habilitat una àrea d'emergència al costat de la deixalleria per llençar la brossa quan no es pugui fer a casa. En aquest primer dia, però, hi ha hagut llençament indiscriminat de brossa als contenidors abans de retirar-los. Dimecres s'espera que hi hagi un seguiment més alt, ja que avui s'ha de treure l'orgànica i els envasos.