L'Espluga organitza un festival telemàtic per passar els dies de confinament

La suspensió del calendari cultural d'aquestes setmanes ha donat lloc a propostes telemàtiques per afrontar el confinament, una de les darreres que hem conegut és la de l'Espluga de Francolí. Comença tot just aquesta tarda i s'allargarà, com a mínim fins diumenge, amb una vintena de propostes, des d'actuacions musicals, fins a tallers artístics, gastronòmics o ponències. Tot plegat es podrà trobar a l'usuari d'Instagram @confinament_espluga o bé al Youtube.

ACTIVITATS PER A TOTS ELS GUSTOS

L'organització ciutadana és clau per afrontar fets sobrevinguts. Ho va ser a l'Espluga de Francolí per superar els efectes de la riuada del passat octubre i ara, en plena pandèmia, l'activisme social del municipi torna a donar resultat organitzant un festival de cap de setmana. Amb activitats de tot tipus: esports, gastronomia, música, art, ponències i consells. Això sí, sense sortir de casa, tot de forma telemàtica. 

La iniciativa ciutadana estarà en directe a Youtube les tardes de divendres, dissabte i diumenge des de les 4 de la tarda i fins ben entrada la matinada. La graella de programació proposarà sessions a través de més d'una vintena de ponents del municipi. I tot plegat, anant de forma simbòlica a l'Hostal, al Pavelló, a la Cova o al Casal. I és que els escenaris que, en un altre moment, haurien acollit aquests actes, ara serviran per posar títol a les temàtiques.

Totes les activitats també estaran disponibles a la carta una vegada hagi finalitzat l'emissió en directe, però possiblement hi haurà una segona edició del festival no gaire tard. El confinament seguirà i la proposta podria repetir-se la setmana vinent ampliant-se amb ponents d'arreu de la comarca.

#TOTANIRÀBÉ

Més enllà del festival, l'Ajuntament també proposa activitats per als infants de la vila. Anima els infants a fer dibuixos amb l'arc de Sant Martí en el marc de la campanya #Totaniràbé i #TotSortiràBé i després de la pandèmia totes les obres formaran part d'una exposició a l'Antic Hospital. A més a més, la Biblioteca municipal posa a disposició diversos recursos en línia. Es tracta d'un recull de continguts per fomentar la lectura, accés a recursos culturals i audiovisuals.