Un taller artístic amb deixalles culmina la setmana pel clima a l'Espluga

Coincidint amb la vaga mundial pel clima d'aquest divendres, també culmina la setmana pel clima que ha entrat aquests dies en moltes escoles del Camp de Tarragona per conscienciar l’alumnat sobre l’emergència del canvi climàtic. 

Els alumnes de cinquè i sisè de primària de l'Escola Martí Poch de l'Espluga de Francolí han tancat la setmana creant una obra artística. Ho han fet, principalment, amb un dels nostres residus que més està perjudicant el medi ambient i amenaçant mars i oceans. Els plàstics s’han convertit en el material de treball per aquests nens i nenes, però abans de tot això, ells mateixos els han recollit. Els podrien haver trobat en qualsevol racó, en aquest cas, 20 quilos de deixalles de la llera del Francolí.

Conscienciar l’alumnat de l’impacte negatiu de la generació de plàstics és un dels objectius d’aquesta activitat que tanca la setmana pel clima a l’Escola Martí Poch de l’Espluga i ho fa al Museu de la Vida Rural que aquest 2019 també està tractant la problemàtica. Com en molts d’altres centres educatius, aquests dies han insistit en l’amenaça que suposa el canvi climàtic per al planeta i, de retruc, en la nostra forma de viure.

Unes qüestions que tenen ben clares i que han reforçat aquesta setmana a través d’un minut de silenci, amb projeccions audiovisuals o bé amb el color verd de les samarretes que durant un dia va vestir la comunitat educativa.

L’escola té clar que l’educació ambiental és clau per crear consciència i bons hàbits. En aquesta setmana pel clima volen fer, així, un incís més per comprometre amb el medi ambient. I tot al voltant d’un concepte que aquest curs reivindiquen com a escola verda: Implica’t.  

La setmana pel clima no vol ser només una anècdota. Al llarg del curs es marcaran nous objectius a través del comitè verd, per exemple la setmana vinent plantaran plantes per millorar les zones enjardinades de l’escola i així volen seguir encadenant petites accions.