L'Espluga de Francolí crea una xarxa de rutes saludables

L’Espluga de Francolí ha senyalitzat una nova xarxa d'itineraris saludables que trasncórren per l'entorn natural més proper al nucli urbà. El projecte inclou set itineraris, tres que ja existien i quatre de nous, i s’han senyalitzat de forma homogènia amb els criteris de la Direcció General de Turisme, tot i que conviuran amb altres itineraris que creuen l’Espluga.

Els nous recorreguts tenen el parc fluvial com a punt d’inici, prop del naixement del riu Francolí, i transiten per la proximitat del nucli urbà del municipi.

Les rutes saludables van ser una iniciativa de l’anterior regidora d’esports i s’ha desenvolupat des del Servei de Turisme del Consell Comarcal de la Conca de Barberà. L’actual govern considera que pot ser positiu per posar en valor l’entorn natural més proper i potenciar l’activitat física. A més a més, també hi veuen possibilitats en l’àmbit turístic.

Aquesta nova xarxa incorpora les rutes de l’Espluga a Vimbodí, la ruta fins a Poblet i l’itinerari fins a l’Ermita. Mentre que incorpora les 4 noves propostes que prenen el nom d’itinerari saludable i que amb una dificultat fàcil i moderada amb una distància de 6 a 10 quilòmetres.

Per bé que la senyalització ja està instal·lada, el projecte encara no està del tot enllestit. S’incorporarà un plafó informatiu i es distribuiran fullets promocionals. S’espera que pugui ser una realitat abans d’acabar l’any quan s’estrenaran oficialment les rutes saludables.