18 famílies de Constantí, obligades a marxar de casa per una estafa

Aquests dos blocs de pisos es coneixen com la Perla de Constantí i els seus inquilins en règim de lloguer han de sortir-ne abans del 13 de març. El motiu, una estafa perpetrada per la immobiliària Armanyà Associats. Aquesta empresa havia d'abonar a la propietat els pagaments que feien els inquilins, però des del 2018 no complia amb el seu paper d'intermediari.

Una sentència de finals del 2021 va donar la raó a la propietat, que és de la immobiliària del BBVA i ha anat canviant de mans. D'aquesta manera, els inquilins es van quedar sense saber a qui havien de pagar la mensualitat i amb una ordre de desallotjament a la bústia.

Onstanti 2023 estafa

Des de llavors una quinzena de famílies han marxat aprofitant la indemnització que se'ls oferia, però la propietat ja no dona aquesta opció i els veïns estan obligats a comprar.

Els inquilins van haver de crear una mena de comunitat de propietaris per poder gestionar la finca, ja que els últims mesos han patit talls de llum. D'altra banda, alerten que s'estan intentant ocupar alguns dels pisos, fet que suposa un estrès continu.

Des de l'Ajuntament estan fent el possible per fer d'intermediaris i es preveu que l'alcalde mantingui una reunió amb els propietaris durant els dies vinents.