Constantí preveu una inversió de prop de 855 milions d'euros al polígon

El futur del polígon industrial de Constantí brilla amb llum pròpia. L'Ajuntament del municipi calcula que durant els anys vinents aterraran gairebé 1.000 milions d'euros en nous projectes.

Aquesta inversió generarà més de 650 llocs de feina directa i 2.500 indirecta. D'aquesta manera, el polígon es continuarà consolidant com un dels més importants del sud de Catalunya i aspira en convertir-se en un dels actius del sud europeu.

El consistori espera que la xifra pugui créixer més, ja que hi ha unes 100 hectàrees edificables disponibles, sense comptar les 18 de la futura planta logística de Lidl a tocar de les Gavarres.

Algunes de les inversions industrials i logístiques més importants per aquest 2023 són el projecte G-Park del grup GLP, que ha suposat la compra de dos solars que sumen 35.000 metres quadrats per construir-hi espais logístics per comprar. 

axvdfbc

També està prevista l'entrada en funcionament de la nova plataforma logística dels grups Nuveen i Scanell Properties. Comptarà amb 40.000 metres quadrats.

D'altra banda, aniran prenent forma els projectes d'energies renovables, el més madur la planta fotovoltaica Constantí-42 que ja compta amb les estructures dels panells solars instal·lades.

Actualment, el polígon de Constantí ocupa prop de 500 hectàrees i més de 250 empreses que donen feina a més de 3.500 treballadors. Un polígon que acabarà creixent més enllà dels seus límits amb la planta logística que Lidl projectarà a les Gavarres.