Constantí brilla al Mundial júnior de tir amb arc

Èlia Canales i Maria Pitarch han aconseguit la tercera i quarta posició de la competició celebrada a França. Amb 16 i 17 anys, respectivament, són les dues grans promeses d'aquesta modalitat, que forma part també del programa dels Jocs Mediterranis,

Aquí les tenim a les dues, sempre juntes malgrat experimentar uns inicis ben diferents a l'esport. L'Èlia porta només 3 anys al món del tir amb arc i la Maria, en canvi, 7. Mentre l'evolució de l'Èlia ha estat acceleradíssima, la Maria s'ha cuinat a foc lent fins esclatar al passat Mundial de Nimes. Dues noies que són el present i el futur i que militen al Club de Tir amb Arc de Constantí, de jove creació i germà petit del veterà TAU de Sant Salvador.

Passi el que passi ja són història perquè el territori mai havia disposat de tant de talent en una sola generació. Una modalitat on la precisió, la sang freda i la fortalesa física forcen al màxim els competidors. I no es pot descartar veure-les en acció a Tarragona 2018, en funció de quina sigui l'aposta de la Federació i de la resta de països participants. Tot i que el somni a llarg termini és un altre. En uns dies competiran un altre cop al Campionat de Catalunya de tir amb arc que se celebrarà a Figueres aquest cap de setmana..