Constantí estrena una àguila i honora els seus veïns a la Festa Major d'Hivern

Constantí ha celebrat aquest cap de setmana els dies centrals de la Festa Major d'Hivern en honor a Sant Sebastià, amb els actes tradicionals i festius com el pregó, les cercaviles i els actes religiosos, i el lliurament de les distincions als constantinencs.

En cercavila, les autoritats locals es dirigien divendres al Pavelló Municipal de Constantí per assistir al pregó de la Festa Major d'Hivern, aquest any a càrrec del mestre constantinenc, ja jubilat, Josep Franquès. L'impulsor de les aules d'extensió universitària de Constantí va dedicar el pregó a la història de les escoles al municipi amb una especial atenció a la segregació i a l'evolució del masclisme a la societat i amb un prec pel futur d'un Constantí cada cop menys agrari.

El pregó de la Festa Major d'Hivern serveix cada any per honorar els constantinencs que han destacat per algun mèrit personal o col·lectiu, enguany, junt amb el pregoner, amb un protagonisme especial per l'escola Mossèn Ramon Bergadà. L'Associació de Mares i Pares de l'Escola rebia el premi Centcelles al Mèrit Ciutadà pels seus 40 anys d'història. Un reconeixement que recollien junts els diferents presidents de l'AMPA i directors de l'escola d'aquestes 4 dècades. La resta de reconeixements van ser Jordina Torrents, premi a l'Acció Cultural per la seva trajectòria científica en la detecció de diferents malalties.

El premi a l'Acció Cívica ha estat aquest any pel Patronat de l'Ermita de Sant Ramon, la restauració d'aquest petit santuari. Ivan Blanco rebia el guardó a l'Acció Esportiva, per la seva superació com a ciclista després de la seva discapacitat provocada per un accident de moto. A l'acte també es van entregar els premis als millors aparadors nadalencs.

Dissabte, dia de Sant Sebastià, era el moment de l'Ofici Solemne en honor al patró, amb la cercavila d'autoritats amb el seguici popular, el ball de pastorets del Patatuf i dels Cavallets, el grup La Corranda, el Ball Petit i el Ball de Nans amb els Grallers de Constantó, a més de la Cobla Costa Brava. A la sortida de la missa, celebrada al Pavelló Poliesportiu amb la benedicció de les coques, cada any es celebra el ball de lluïment de tots els elements del seguici popular, als quals diumenge es sumava un nou element, l'àguila de Constantí, a càrrec de l'Associació Dance Power. Una presentació i primer ball fet durant la Trobada Gegantera de la Festa Major.