El Baix Gaià revalida la Gamma Extra

El Baix Gaià Tour d'aquest cap de setmana va tornar a deixar una bona collita de castells de nou pisos tant a Altafulla com a Torredembarra i va revalidar la categoria de Gamma Extra amb el 9d8 que va descarregar la Jove de Tarragona diumenge a la plaça de la Vila torrenca. La Colla Vella i els Castellers de Vilafranca van fer doblet de nou pisos i la Joves de Valls va descarregar el 3d9 amb folre com a castells més destacats del cap de setmana al Camp de Tarragona.

Després de descobrir la placa que l'acredita com la colla que va descarregar l'any passat el primer castell de Gamma extra de l'època moderna a Torredembarra, en forma de 5d9f, la Jove de Tarragona va revalidar els galons de gamma extra a la plaça de la Vila torrenca. Ho va fer descarregant a la tercera ronda el primer 9d8 que veu enguany el món casteller, i que va completar amb suficiència tot i importants baixes als troncs. Unes baixes que també van condicionar el 3d9 amb folre descarregat a la primera ronda. A la segona i a la quarta, els lila van ensopegar amb el 4d9 amb folre, del que van fer dos intents desmuntats, mentre que van tancar l'actuació amb el 5d8 i el pd6.

Al costat dels tarragonins, la Joves de Valls també va obrir plaça amb el 3d9 amb folre i també va veure a la segona ronda com el 4d9 folrat quedava en intent desmuntat. Així les coles els vermells van tornar a confiar en el seu bon espadat per descarregar tant el 3d8 amb el pilar com el pd7f, i entremig estrenar aquesta temporada el 5d8, també després d'un intent desmuntat.

Per la seva banda, els amfitrions Nois de la Torre van fer un gran salt endavant aquesta temporada descarregant els dos primers castells de la gamma alta de set amb el 4d7 amb l'agulla i, sobretot, amb el 3d7ps, que van completar una gran actuació en la seva festa major petita.

I com és habitual en aquestes dates, també va haver-hi castells dissabte a Altafulla, en una diada de les Cultures que recuperava els Castellers de Vilafranca després d'un any d'absència. Precisament els verds van fer la millor actuació amb el 3 i el 4d9 amb folre després d'un intent desmuntat, i amb el 2d8 i el pilar de set folrats.

Dos castells bàsics de nou que també van ser el màxim botí de la Colla Vella en el seu primer test important després de Sant Joan. Els rosats van completar la tripleta màgica sumant el 5d8 al 3 i el 4d9 folrats.

Un 5d8 que es va tornar a resistir als Xiquets de Tarragona, que van sumar dos intents desmuntats més aquesta temporada, per completar l'actuació amb el 3 i el 4d8. Per últim els Castellers d'Altafulla van signar la millor actuació de la temporada amb la primera clàssica de set del curs.