Així queden els governs dels Consells Comarcals a partir d'aquesta tarda

PSC, Junts per Catalunya i En Comú Guanyem governaran el Consell Comarcal del Tarragonès. Com va passar ara fa quatre anys els dos primers anys de mandat la presidència serà per Junts que té set consellers. El càrrec l’ostentarà Joan Martí, alcalde de Perafort. Els dos últims anys la presidència serà socialista, la força guanyadora del Consell Comarcal amb 9 escons. La presidència llavors passarà a mans d’Òscar Sánchez, alcalde de Constantí. Amb els dos consellers d’En Comú es garanteix una majoria absoluta per governar la institució.

A l’Alt Camp, finalment Junts per Catalunya s’ha assegurat la majoria absoluta arribant a un acord amb Alcoverencs pel Canvi a través del qual, la formació d’àmbit municipal formarà part de l’equip de govern per garantir l’estabilitat. Junts per Catalunya és la força majoritària al consell comarcal de l’Alt Camp amb nou consellers, a un de la majoria absoluta. L’acord entre post convergents i alcoverencs arriba després d’una setmana en què s’ha especulat amb un pacte entre Junts i socialistes i també amb el govern en minoria dels postconvergents. L’últim dubte que quedava per desvetllar era una presidència que compartirian l’actual president i alcalde de Vilabella, Joan Maria Sanahuja, i l’alcalde del Pla de Santa Maria, Mateu Montserrat.

I a la Conca de Barberà es repetirà el pacte d’Esquerra amb la FIC del passat mandat. El primer en assumir el càrrec de president serà l’exalcalde de Santa Coloma de Queralt, Magí Trullols, de la FIC. D’aquí dos anys la presidència recaurà en mans d’Esquerra, els republicans però, no posen cap nom damunt la taula.