L'arquebisbat, obligat a suspendre els 3 rectors de la Conca i l'Alt Camp pel cas del Seminari del Poble de Déu

 

El cas del suposat escàndol de pràctiques sexuals i sectàries en el si de l'església, al santuari de la Serra de Montblanc deixa finalment sense exercici del sacerdoci públic els actuals rectors de 6 parròquies de la Conca i 8 parròquies de l'Alt Camp on havien estat traslladats quan va destapar-se el cas. Recordem que el Vaticà va dissoldre el Seminari del Poble de Déu del qual formaven part.

Pere Fibla, Xabier Segura i Miquel Barcos deixaran d'exercir el sacerdoci públic dimarts vinent, 25 de juny. És la data que el fins fa pocs dies Arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol els va posar per acabar el seu servei a les parròquies de la Conca de Barberà i l'Alt Camp on van ser traslladats quan va esclatar l'escàndol sexual del Seminari del Poble de Déu. L'entitat gestionava el Santuari de la Mare de Déu de la Serra i va ser dissolta a escala nacional per suposades pràctiques sectàries i sexuals en el si de la comunitat de laics estesa per diferents punts del territori.

Aquests 3 capellans estaven vinculats a la comunitat que s'havia ocupat del monestir montblanquí de la Serra quan van marxar-ne les monges clarisses. A mitjans d'abril, el tribunal eclesiàstic nomenat per la Santa Seu va decretar com a mesura cautelar la suspensió de l'exercici públic del ministeri sagrat. Decisió que no va agradar a l'Arquebisbat de Tarragona que va demanar al Vaticà que aturés aquesta decisió.

La Santa Seu però s'hi ha negat i Jaume Pujol no va tenir més remei que prendre la decisió poc abans de plegar, el 7 de juny, segons ha transcendit avui. Al lloc dels tres preveres, l'Arquebisbat de Tarragona hi ha delegat el plebà de Montblanc, Simó Gras, com a administrador de les parròquies de Solivella, Blancafort i Pira; el rector de l'Espluga, Marcus Vinicius Teixeria, com a administrador de Vimbodí, Tarrés i Vallclara, i Víctor Mosquera com a administrador de les parròquies d'Alcover, Mont-ral, la Riba i 5 nuclis més del nord-oest de l'Alt Camp.