Un estudi reivindica la distribució d'aigua de l'Ebre en el desenvolupament econòmic 30 anys després

Fa 30 anys que es va començar a distribuir l'aigua del riu Ebre a la resta de comarques de Tarragona. L'objectiu era consolidar el territori mitjançant un servei que garantís la viabilitat de la indústria, el sector turístic i la vida de la ciutadania. Avui dia 63 ajuntaments en gaudeixen i 26 indústries de la demarcació.

Dels 26 ajuntaments i 15 indústries del Camp de Tarragona als que va subministrar les primeres aigües de l'Ebre que van arribar a través del Consorci d'Aigües de Tarragona el 31 de juliol de 1989, data de la seva posada en marxa, als 63 ajuntaments i 26 indústries actuals. Aquest ha estat el gran salt quantitatiu que ha donat al llarg dels trenta anys que es compleixen aquest juliol el subministrament a través del CAT d'aigua del riu als seus consorciats.

Un CAT que actualment només per la seva producció suposa el 0,5 per cent del Producte Interior Brut de la demarcació i que ha permès en les seves tres dècades d'existència el desenvolupament demogràfic, amb un 45 per cent més de població, industrial i turístic tant de la Costa Daurada com de les Terres de l'Ebre.

La incidència socioeconòmica del Consorci a la Demarcació s'ha recollit en un estudi encarregat a la Universitat Rovira i Virgili, que també conclou que a partir d'ara només es podrà mantenir aquest creixement amb un consum i una captació d'aigua que millori molt la sostenibilitat d'aquest.

Un creixement que s'espera pugui desenvolupar-se per les noves demandes del sector turístic, sobretot a través de projectes com el de Hard Rock al CRT de Salou i Vila-seca.