Els diputats tarragonins valoren la convocatòria d'eleccions generals

El president del Govern. Pedro Sánchez, s'ha vist obligat a convocar eleccions en no rebre el suport dels grups independentistes als Pressupostos Generals. I com afectarà això a les comarques de Tarragona? En parlem amb els diputats al Congrés per la nostra circumscripció, candidats a les generals del 2016.

Des de la força més votada en les últimes eleccions generals a Tarragona, En Comú Podem, el seu diputat Fèlix Alonso, culpa els independentistes de la situació generada després del rebuig als Pressupostos Generals de l'Estat, obrint les portes a la dreta a Espanya. Fèlix Alonso està disposat a repetir com a candidat.

A Esquerra Republicana, rebutgen l'etiqueta de responsables de fer caure els pressupostos, ja que creuen que el govern socialista no ha complert amb els compromisos derivats del suport a la moció de censura. També acusen Sánchez d'haver claudicat a les exigències de la dreta.

El diputat del PSC, Joan Ruiz, pendent de la reunió de l'executiva pel que fa a candidatures, considera que la no aprovació dels Pressupostos i la convocatòria d'eleccions perjudicarà sobretot, a les polítiques socials.

El Partit Popular celebra el final de Pedro Sánchez a la Moncloa després de la moció de censura que els va fer fora del Govern espanyol. Pels populars, la convocatòria de les eleccions és també una bona notícia per les comarques de Tarragona.

Des del PDECAT, el diputat per Tarragona, Ferran Bel, assegura conèixer les autèntiques aspiracions del Govern de Pedro Sánchez després de la convocatòria d'eleccions. Bel no ha aclarit si repetirà com a candidat, pendent de les decisions del partit

Ciutadans, que va aconseguir el seu primer diputat per Tarragona el 2015, ha celebrat una convocatòria electoral que, diuen, fa vuit mesos que s'hauria d'haver produït, i en la qual demanen el final del bipartidisme per primer cop a Espanya. Les eleccions definiran de nou el mapa polític tarragoní, que a banda dels 6 diputats al Congrés té actualment 3 senadors d'Esquerra i un de Podem.