La Subdelegació es compromet a portar a Madrid les demandes del sector de l'avellana

El subdelegat del govern espanyol a Tarragona s'ha compromès a traslladar les demandes del sector de l'avellana a Madrid després de la reunió que ha mantingut amb representants del sindicat Unió de Pagesos, als quals ha rebut en el decurs d'una concentració de tractors que durant gairebé una hora s'han aturat davant la seu de la subdelegació a Tarragona.

Els pagesos reclamen ajuts i mesures urgents per garantir la supervivència del sector de l'avellana després d'una campanya pèssima, la d'aquesta tardor, en què la producció ha caigut fins al 30% d'una collita mitjana. El subdelegat ha assegurat que tot i la proximitat de les eleccions seguiran treballant i prendran decisions per atendre les demandes dels pagesos.

Part de les mesures ja es van negociar a Madrid el passat mes d'octubre. Ara els pagesos aspiren a aconseguir ajuts per valor de 400 euros per hectàrea durant els pròxims tres anys a través de les diferents administracions. De fet, amb una acció similar els pagesos ja van arrencar de la Generalitat el compromís de concretar mesures abans del pròxim 1 de març.