El Camp de Tarragona torna a convertir-se en referent del turisme esportiu

Esportivament parlant, a la demarcació, la setmana santa és sinònim de turisme esportiu i dels tradicionals tornejos de Setmana Santa d'esport de base. La gran majoria se celebren a les poblacions de costa, però aquest any també hi ha hagut activitat a l'interior.

Un dels més representatius i multitudinari és el Mare Nostrum Cup de futbol, que enguany ha arribat a la seva 22a edició i ha batut rècords. Del sis al nou d'abril, pel torneig de futbol base han passat 390 equips amb 7500 jugadores i jugadors d'entre 8 i 18 anys. Tots ells, acompanyats per entrenadors, delegats i familiars, el que ha suposat que fins a unes 25.000 persones hagin pernoctat en 11 hotels diferents de Salou i municipis veïns. A més, el vessant solidari del torneig ha recaptat enguany més de 27.000 euros en favor de l'Asociación Swim for ELA.

En bàsquet dissabte al matí el Palau d'Esports va acollir les finals de la primera edició del Plus Mare Nostrum Basket. Un torneig que en el seu primer any ja ha comptat amb un total de 88 equips i 177 partits. La competició ha nascut per fer front a l'alta demanda d'equips que volen participar en competicions de bàsquet. Abans, fins al 5 d'abril ja s'havia celebrat la 13a edició del Mare Nostrum Basket. Entre tots dos tornejos, al municipi salouenc s'han desplaçat fins a 278 equips de bàsquet, amb més de 4.000 persones.

TORREDEMBARRA, CAPITAL DEL FUTBOL PLATJA

futbol

També va ser tot un èxit la segona edició de la Llorenç Beach Soccer Cup, que durant tot el cap de setmana va aplegar 6 equips a la platja llarga de Torredembarra. Amb només dues edicions, el torneig, impulsat per Llorenç Gomez, s'ha convertit ja en un referent de la modalitat i contribueix a l'evolució i la professionalització del futbol platja. L'equip local, precisament entrentat pel mateix exjugador, va ser el guanyador després de superar a la final al Fran Mejías de Cadis per 4-2 als penals. La competició per a joves talents va permetre gaudir de l'espectacle del futbol platja amb un total de 14 partits on es van poder veure fins a 116 gols. El Roses Platja va completar el podi després d'imposar-se en el partit pel tercer lloc a l'Ajara de Geòrgia.

TENNIS TAULA A VALLS

I fora de la costa, el Joana Ballart de Valls va ser l'epicentre del Campionat de Catalunya Absolut i de veterans de Tenis Taula. El jugador de l'Hospitalet Nazarii Kischuk ha estat el millor en el Top Català Absolut. En categoria femenina, triomf per a Irina Gimeno del Girbau Vic. El campionat ha estat el tancament d'una sèrie de competicions de tenis taula que es van iniciar la setmana passada amb el Campionat de Catalunya de Joves i que han permès veure a la capital de l'Alt Camp als millors palistes catalans de totes les edats.