Aquest dimecres es provaran les alertes al mòbil

Aquest dimecres, a partir de les 11 del matí, si et trobes en qualsevol punt de les comarques de Tarragona, rebràs un missatge al teu telèfon mòbil. Sonarà un so estrident i a la pantalla es projectarà en primer pla l'alerta de Protecció Civil. Només serà una prova, però servirà per analitzar el grau de funcionament d'un sistema que, a partir d'ara, ens avisarà només en cas d'una emergència greu i no de forma habitual. Serà útil, per exemple, en un accident químic, un incendi o per inundacions.

Les noves alertes, com la que s'enviarà demà a la demarcació de Tarragona, les rebran tots els mòbils intel·ligents que tinguin cobertura telefònica. Els dispositius més moderns reben les notificacions per defecte, mentre que en alguns casos s'han d'activar a través de la configuració de l'aparell. Protecció Civil, a més d'enviar l'alerta aquest dimecres, també activarà una enquesta perquè la ciutadania avaluï la prova. 

La de demà serà la segona prova de la Generalitat, després de la primera a Lleida. Sí que es cert que el sistema ja es va activar en el simulacre al voltant del polígon petroquímic sud de Tarragona. La diferència és que llavors l'enviament encara estava en mans de l'Estat i, a més, que ara afectarà al conjunt de la població del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.