Projecten el tercer carril a la C-37 i la C-14

Fins fa poc era només una opció i ara és l'aposta del Govern. Les carreteres C-14 i la C-37 incorporaran un tercer carril a l'Alt Camp i la Conca de Barberà. També s'actuarà a la C-51 entre el Vendrell i Vilardida. El pla per millorar carreteres que impulsa el Departament de Territori inclou aquests 3 trams al Camp de Tarragona. En conjunt, estem parlant d'un programa d'actuació que en els pròxims 7 anys preveu transformar 400 quilòmetres amb una inversió de 660 milions d'euros.

Tot plegat, parteix dels estudis desenvolupats els dos darrers anys que, com vam avançar a Tac12, ja estaven enfocats a passar de l'actual carretera de dos carrils, un per a cada sentit, a una via més ampla amb un tercer carril addicional. L'obra de major abast al territori són els 22 quilòmetres de la C-51 entre el Vendrell i Vilardida, ja a l'Alt Camp. En el cas de la C-14, la millora serà entre Montblanc i Alcover al llarg de gairebé 15 quilòmetres. A finals del 2021 també s'estudiava treballar a la mateixa C-14 des de la capital de la Conca de Barberà i fins a Solivella, però, finalment, aquest tram no apareix en els plans de la Generalitat. Sí que es manté el compromís de transformar la C-37 entre Alcover i Valls. És un traçat curt, de només 5 quilòmetres, però important, ja que enllaça la C-14 amb l'autovia A-27.

En concret, el que es pretén fer en aquestes carreteres és disposar, allà on es pugui, d'un tercer carril que s'alternaria en un sentit o altre. A més, també es reforçarà la separació dels vials amb zebrats, pintura vermella, ressalts o elements d'abalisament. L'objectiu, en definitiva, és reforçar la seguretat i reduir l'accidentalitat mortal un 20%. Les obres no tenen un calendari clar, més enllà de ser una realitat abans del 2030.