Els Mossos recorden que cal denunciar els robatoris al camp

Els Mossos d'Esquadra animen els pagesos a denunciar els robatoris que pateixen en finques agrícoles. Tot i que representen un percentatge baix en el balanç de delinqüència, la policia catalana recorda la importància de fer constar aquests fets.

Hi ha furts que es produeixen en l'àmbit rural, però que no transcendeixen perquè els propietaris no ho posen en coneixement de la policia. Això passa, sobretot, en petits robatoris, ja que els afectats consideren que no val la pena denunciar. Els Mossos expliquen és important perquè basen el seu patrullatge al camp en funció de les denúncies que reben.

En cas de detectar-se un furt, recorden, només cal trucar al 112 i requerir la presència dels Mossos. La denúncia es podrà aixecar des del lloc dels fets, sense la necessitat d'haver d'acudir a la comissaria. 

Aquesta tipologia de robatoris ha anat a la baixa darrerament, ja que anys enrere eren més importants per la sostracció de metalls. Ara, el més afectat són els fruits secs, principalment la garrofa. L'any passat, al Tarragonès es van denunciar un total de 121 fets, entre robatoris i furts en masos i finques agrícoles. De cara a l'estiu, tot i que es reforçarà la vigilància per l'època de collita com és habitual, es preveuen menys robatoris de garrofa perquè el seu preu de venda serà més baix.