Els serveis lideren la reducció de l'atur al març

La demarcació de Tarragona ha reduït gairebé un miler d'aturats durant el març, en un mes bo arreu de Catalunya i l'Estat. La darrera actualització de la situació del mercat de treball es tenyeix de verd i registra alguns valors històrics.

D'entrada, l'atur baixa una mica més d'un 2% respecte al febrer i més d'un 11% en comparació al març del 2022. L'evolució a les comarques de Tarragona és millor respecte a la mitjana de Catalunya i Espanya, però, en conjunt, tots els indicadors estadístics són favorables.

PANTALLA SECTORS ATUR

Si desgranem les dades per sectors a Tarragona, observarem com bona part de la millora es concentra a l'àmbit dels serveis. Aquesta activitat econòmica té ara 900 aturats menys respecte al febrer. Construcció, indústria i agricultura també redueixen el nombre de persones sense feina. Ara bé, l'únic grup que creix és el d'aturats sense lloc de treball anterior amb 168 persones que no aconsegueixen introduir-se al món laboral.

AUGMENTA LA CONTRACTACIÓ

Tot i això, el darrer mes ha estat el març amb l'afiliació més elevada de la història a l'Estat. A les comarques tarragonines l'increment mensual va ser del 2% i una mica superior, fins al 2,75%, pel que fa a la variació anual. La contractació ha augmentat en les darreres setmanes respecte al febrer i el fet rellevant és que, sobretot, ho fan els indefinits. Si fa no fa, la meitat dels contractes que s'han firmat són indefinits. Respecte al mateix període de l'any passat, pugen prop d'un 10%, mentre que els temporals retrocedeixen un 35%.

Tot plegat, condueix a valoracions positives des de l'òptica dels sindicats. Tanmateix, pensen que hauria de millorar la formació dels 41.000 aturats actuals a la demarcació i també la qualitat d'algunes ofertes de feina que queden vacants.