Les colles continuen progressant al Mercadal

15 castells en poc més d'una hora de diada. Aquesta és de moment la dinàmica que deixa l'actuació més multitudinària de la represa castellera. Al Mercadal, gairebé vuit-cents castellers van tornar a omplir de color una actuació de les tradicionals del calendari casteller.

Pel que fa als castells vistos, el 4d8 dels Castellers de Vilafranca a la segona ronda quedarà com el primer castell de vuit pisos després de la pandèmia. Els verds van completar la diada amb castells de la gamma alta de set, opció majoritària entre la resta de colles participants.

Així, la Colla Vella va descarregar el 4d7 amb el pilar, el 5d7, primer de la temporada, i el 3d7. També va estrenar castell, en forma de 4d7 amb l'agulla, la Jove de Tarragona, que va completar la diada amb el 3 i el 4d7. Unes actuacions que des de les dues colles volen que serveixin per a seguir progressant.

La diada la van completar els amfitrions Xiquets de Reus i els Capgrossos de Mataró, que van oferir la mateixa actuació, amb el 4d7 amb l'agulla com a castell més destacat