La Generalitat impulsa un pla director per repensar l'urbanisme del litoral

La Comissió d'Urbanisme de Catalunya va aprovar aquest dijous l'anomenat Pla Director Urbanístic de Sòls no Sostenibles del litoral català entre el Maresme i el Montsià. L'objectiu és analitzar quins àmbits urbanitzables i no desenvolupats fins ara no compleixen els estàndards de sostenibilitat desitjables i evitar així futures urbanitzacions, per exemple, de cases aïllades dels nuclis ja existents.

El nou pla, que arriba després dels aplicats ja en altres zones com la Costa Brava o el Pirineu, afectarà un total de 335 àmbits, podent afectar un total de 110.000 nous habitatges. Un cop aprovat el pla, des de la Generalitat es procedirà a reunir-se amb els ajuntaments afectats per decidir quins àmbits poden continuar endavant com estan, en quins s'han de fer modificacions i quins s'han de descartar per complet. Mentrestant, s'aplica una moratòria d'un any en l'atorgament de llicències en la majoria d'aquests.

Una cinquantena estan situats a la franja entre Torredembarra i Salou. Entre ells destaquen plans polèmics com els de la Budellera i Mas d'en Sorder a Tarragona i Muntanyans II a Torredembarra. Tant des dels dos consistoris com des d'altres com Salou valoren positivament la mesura per a avançar cap a un urbanisme més sostenible. Ara resten a l'espera de la reunió amb la Generalitat per analitzar cada cas.

EL CAS DE TARRAGONA

Un nou pla que a Tarragona coincidirà amb el període en què l'urbanisme de la ciutat el regiran les normes que han de substituir el POUM suspès. Una suspensió que ja deixava sense efecte els àmbits més importants. Tot i això des del consistori diuen que el nou pla director ajudarà a la redacció del POUM que s'ha de dur a terme en els propers anys.

PAS ENDAVANT DE LES NORMES URBANÍSTIQUES

Unes normes urbanístiques de Tarragona que també van ser protagonistes de la Comissió d'Urbanisme d'aquest dijous, ja que van ser aprovades inicialment per aquesta. Ara només manca la certificació de les mateixes per part del Govern. Un tràmit que des del consistori creuen permetrà que entrin en vigor aquest mateix mes d'octubre.