70 socorristes de Creu Roja vetllaran per la seguretat de les platges a l'estiu

Creu Roja Tarragona ha dut a terme les proves físiques del procés de selecció de socorristes aquàtics. Els 120 aspirants a treballar aquest estiu a les platges del territori s’han enfrontat a una avaluació de dues fases. La primera va ser la prova teòrica de forma virtual, però ara els ha tocat fer la prova d’aptituds físiques que ha consistit en un duatló i una prova de reanimació cardiopulmonar. La platja de l’Arrabassada ha estat l’escenari de l’examen.

A causa de la pandèmia les proves s’han hagut d’adaptar i els candidats i candidates les han realitzat de manera individual i en horari esglaonat.

De tots els candidats, una setantena s’incorporaran a la Creu Roja durant la temporada d’estiu per donar servei a les platges de Tarragona, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla i Deltebre. Els professionals hauran de realitzar funcions de prevenció, vigilància, salvament i socorrisme aquàtic i atenció sanitària i social als banyistes.

També comprovaran que es compleixin les mesures sanitàries de la COVID.. A la platja de l’Arrabassada el servei començarà el 15 de maig durant els caps de setmana; a partir del 16 de juny s’estendrà a la resta de les platges de la ciutat de manera diària.