Les restriccions fan caure un 22% els clients en comerços de Tarragona

El primer confinament ja va deixar en una situació molt crítica al comerç de les comarques tarragonines. Segons PIMEC Comerç, després de l’estiu, un 34% dels establiments comercials s’han vist obligats abaixar la seva persiana per sempre. Des del sector asseguren que és una situació mai vista i insostenible.

Les noves restriccions d’aquesta segona onada encara poden deixar més tocat el sector. El tancament de bars i restaurants ha afectat de manera directa als comerços. Segons un estudi fet arreu de Catalunya de la consultoria TC Group Solutions, s’extreu que Tarragona és la demarcació que presenta la davallada més alta d’entrades de clients a botigues des del tancament del sector de l’hostaleria, un 22% menys. Una situació que s’empitjora encara més amb el tancament de centres comercials i el confinament als municipis durant el cap de setmana.

Per aquest motiu, des de la patronal comercial es demana a les administracions mesures efectives. Posen d’exemple els casos de Portugal i França on els governs han rebaixat o condonat alguns impostos com l’IVA o la taxa d’autònoms. Per això asseguren que seguiran treballant per salvar el teixit comercial. Avisen que la seva pèrdua pot generar un efecte dominó amb un augment de la pobresa del país.