Les explicacions d'IQOXE no convencen


Els sindicats UGT i CCOO veuen inversemblant l'acusació de falsos testimonis i complot contra IQOXE que ahir denunciava l'empresa. Per contra, reclamen a la companyia que aclareixi els fets de l'accident del passat gener, ja que veuen evident que alguna cosa es va fer malament.

Amb la causa judicial oberta, hem escoltat poques explicacions d'IQOXE sobre l'accident mortal del passat gener i les declaracions d'aquesta setmana han generat desconcert al territori. L'empresa defensa que no hi ha fets objectius a la causa que demostrin que es van incomplir les normes i acusa els testimonis de respondre amb un relat orquestrat. Unes declaracions que no comparteixen en absolut els sindicats. Consideren que la companyia ha volgut netejar la seva imatge i que és evident que alguna cosa es va fer malament.

L'alcalde de Vila-seca també considera que les declaracions d'IQOXE són desafortunades. Afirma que haurien de ser més prudents a l'hora de fer certes acusacions.

Acord econòmic amb l'Associació de Veïns de Bonavista

Ass Bonavista

Des dels barris propers a la indústria insisteixen amb la demanda de més seguretat. En paral·lel, ja s'estan resolent les indemnitzacions i reparacions dels danys provocats. A Torreforta encara no tots els casos s'han resolt, mentre que a Bonavista, del centenar de famílies afectades, només en falten uns 5 per aclarir, segons l'Associació de Veïns.

L'entitat, a més a més, ha arribat a un acord amb l'empresa per valor de 150.000 euros per reparar els danys psicològics i el trasbals de l'accident. L'aportació d'IQOXE a l'Associació de Veïns de Bonavista es destinarà a iniciatives socials que pròximament es concretaran entre les entitats del barri.