L'Estat invertirà més de 411 milions d'euros a la demarcació durant el 2021

L’alta velocitat s’endú el gruix d’inversions que els Pressupostos Generals de l’Estat preveuen a les comarques Tarragonines per l’any que ve. La línia entre Vandellòs i València rebrà una injecció de gairebé 143 milions d’euros. En l’àmbit ferroviari també s’invertiran 60,5 milions d’euros al tram del corredor del mediterrani entre Vila-seca i Castellbisbal.

inv1

Una de les infraestructures més reclamades del territori l’autovia A-27 entre Valls i Montblanc rebrà una partida de 24 milions d’euros. En aquest sentit també s’invertiran 100.000 euros pel projecte de connexió que ha d’unir l’A-27 amb l’AP-2.

inv2

Al Port de Tarragona s’hi destinaran diverses inversions per un import de gairebé 51 milions d’euros. Destaca la partida de prop de 20 milions d’euros al Moll de Balears que ha d’acollir els creuers. També es destinen més de 5 milions a la zona ZAL i 5 més a l’accessibilitat ferroviària a la zona portuària.

L’aeroport tindrà l’any que ve una inversió de 3 milions d’euros, la partida més gran anirà destinada a millorar la seguretat de les persones i de les instal·lacions.

inv3

En cultura, l’Estat injectarà 900.000 euros per a la renovació del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona i 30.000 a la necròpolis.

inv4

En total, els pressupostos generals de l’Estat preveuen una inversió de més de 411 milions d’euros a la demarcació de Tarragona; és gairebé el doble del que es va destinar el 2018, l’última vegada que es van aprovar els comptes estatals. Ara el Congrés els haurà d’aprovar, un tràmit que està previst per mitjans de novembre.