Els cementiris implementen mesures sanitàries per Tots Sants

A partir d’aquesta setmana la gran majoria de cementiris del Camp de Tarragona ja obren cada dia les seves portes amb horari ampliat. Aquest any, a causa de l’actual situació de pandèmia, es demana a la ciutadania que eviti anar als cementiris l’1 de novembre i ho faci els dies previs per evitar aglomeracions. A més, es prega que la gent s’hi estigui el mínim possible i recorden que no s’hi pot anar amb grups majors de sis persones.

El Govern ha publicat una sèrie de mesures que s’hauran de complir de cara a Tots Sants. Hi haurà control d’aforament, amb un màxim de 2.000 persones als cementiris de grans dimensions.  S’han d’establir entrades i sortides diferenciades. A l’interior dels cementiris hi ha d’haver recorreguts direccionals per evitar que la gent es trobi de cara. L’ús de la mascareta serà obligatori en tot moment i s’obligarà els visitants a desinfectar-se les mans a l’hora de posar flors als nínxols o utilitzar escales o altres elements comuns. A banda, es prohibeix el consum de begudes i aliments i es recomana no utilitzar bancs o fonts.

A Tarragona, per exemple, s’han habilitat tres entrades diferents. I com a mesura addicional, s’ha posat en marxa una eina de localització en línia de sepultures perquè l’estada al cementiri, de propietat de la Xarxa Santa Tecla, sigui el més àgil possible.