Els cementiris implementen mesures sanitàries per Tots Sants

A partir d’aquesta setmana la gran majoria de cementiris del Camp de Tarragona ja obren cada dia les seves portes amb horari ampliat. Aquest any, a causa de l’actual situació de pandèmia, es demana a la ciutadania que eviti anar als cementiris l’1 de novembre i ho faci els dies previs per evitar aglomeracions. A més, es prega que la gent s’hi estigui el mínim possible i recorden que no s’hi pot anar amb grups majors de sis persones.

El Govern ha publicat una sèrie de mesures que s’hauran de complir de cara a Tots Sants. Hi haurà control d’aforament, amb un màxim de 2.000 persones als cementiris de grans dimensions.  S’han d’establir entrades i sortides diferenciades. A l’interior dels cementiris hi ha d’haver recorreguts direccionals per evitar que la gent es trobi de cara. L’ús de la mascareta serà obligatori en tot moment i s’obligarà els visitants a desinfectar-se les mans a l’hora de posar flors als nínxols o utilitzar escales o altres elements comuns. A banda, es prohibeix el consum de begudes i aliments i es recomana no utilitzar bancs o fonts.

A Tarragona, per exemple, s’han habilitat tres entrades diferents. I com a mesura addicional, s’ha posat en marxa una eina de localització en línia de sepultures perquè l’estada al cementiri, de propietat de la Xarxa Santa Tecla, sigui el més àgil possible.

Canvia't al 39 a la TDT