Tots els municipis de la Conca de Barberà podrien disposar de fibra òptica a finals del 2021

La Conca de Barberà tindrà la seva pròpia xarxa de telecomunicacions. La impulsa el Consell Comarcal amb la finalitat de fer arribar la fibra òptica a tots els municipis per fomentar l'activitat econòmica i com una mesura més per frenar el despoblament.

L'obra arrossega uns mesos de retard, però de moment, aquest dilluns s'ha adjudicat la primera fase. S'hi inverteixen uns 180.000 euros, més de la meitat subvencionats a través del programa LEADER, i es connectarà Montblanc, l'Espluga de Francolí, Santa Coloma de Queralt i Forès. En aquestes dues darreres poblacions la fibra arribarà mitjançant un radioenllaç. A partir d'aquests punts, la segona fase ha d'estendre la xarxa a la resta de poblacions.

D'aquesta manera, els equipaments municipals disposaran d'internet d'alta velocitat, però alhora també compartiran el servei tècnic. El desplegament de la xarxa comarcal també facilita que la fibra òptica pugui arribar als particulars i empreses. Una oportunitat per a les poblacions més petites, ara que s'ha evidenciat la necessitat de disposar de connexions ràpides en l'entorn rural.

I una altra alternativa que hi ha sobre la taula és que sigui el mateix Consell Comarcal qui faci arribar la fibra òptica als veïns a través de la infraestructura pública.

Canvia't al 39 a la TDT