Joves i Jove gaudeixen de la Gamma Extra al Vendrell

A falta de dues setmanes de la diada de Santa Úrsula la Joves de Valls va mostrar ahir al Vendrell que té la capacitat intacta per a aconseguir castells límit com el 2d8 sense folre o el pilar de vuit. Un pilar que també va descarregar una Jove de Tarragona que va tancar oficiosament la temporada de nou amb Gamma Extra.

La plaça Vella del Vendrell va tornar a ser talismà per a les colles convidades, que van tornar a demostrar l'estima per la plaça amb castells límit treballats fins al final.

Un treball que va fer que la Joves de Valls sortís de la Plaça Vella amb la moral pels núvols després de descarregar a la segona ronda el segon 2d8 sense folre de la temporada. Els vallencs, que abans havien descarregat el 3d9 folrat, van demostrar que la feina a l'assaig amb els castells desfolrats fa que puguin defensar fins a l'extrem una estructura tan complicada com aquesta. A la tercera ronda, i un cop descartat del tot un hipotètic intent de 3d9 sense folre, els vermells van optar primer pel 4d8 amb el pilar i tot seguit per un pilar de vuit emmanillat que va haver de treballar també al límit per a completar-se per tercera vegada en la història vermella i posar rumb a tota velocitat cap a Santa Úrsula.

Un espadat de vuit emmanillat que també va ser el millor castell que va dur a plaça una Jove de Tarragona que va poder tancar oficiosament la temporada novament tornant a la Gamma Extra, no sense haver-lo de treballar per a completar-lo també per segona vegada aquest curs. Abans els liles havien tornat a descarregar la tripleta màgica amb el 3 i el 4d9 amb folre i el 5d8 abans de tancar la temporada el cap de setmana vinent a la diada de l'Esperidió. La diada la van completar uns Nens del Vendrell que van completar la clàssica de vuit.

I el dia abans hi havia expectació al Pla de la Seu de Tarragona per saber fins on arribaria la Colla Vella en la diada final de temporada dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau, però a dues setmanes de Santa Úrsula els rosats van apostar per no estrényer l'accelerador amb castells de Gamma Extra i van descarregar el 3d9 amb folre, el 5d8 i el 2d8 amb folre, a més d'un pilar de set folrat que va quedar en carregat.