Aquesta ha estat la reacció del Camp de Tarragona davant la sentència pel procés

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha estat un dels primers en reaccionar sobre la sentència que la considera injusta i venjativa. Ricomà ha assegurat a les xarxes que continuaran persistint en la lluita democràtica per un país lliure i just i tanca la piulada amb un ens en sortirem. En aquest sentit l’equip de govern tarragoní ha condemnat la sentència perquè asseguren que s’està posant a tot un poble a la presó. En aquest sentit, l’excap local de Podem a Tarragona i regidor del govern, Hermán Pinedo, considera que la condemna és injusta i desproporcionada. Diu que la via democràtica no pot ser castigada per un Estat que es defineix com a democràtic. 

A Valls la seva alcaldessa, Dolors Farré, ha suspès l’activitat institucional del consistori com acte de rebuig a la sentència. Eduard Rovira, l’alcalde de Torredembarra, ha lamentat la situació i ha assegurat que el municipi se sumarà en totes les mobilitzacions. Des d’Altafulla, el coalcalde Jordi Molinera, ha anunciat un ple extraordinari per demà a les set del vespre i convida a tota la ciutadania a mobilitzar-se. 

Des d’altres institucions com la Diputació de Tarragona la seva presidenta, també ha rebutjat la condemna i ha anunciat la suspensió de l’activitat institucional de l’ens supramunicipal. El delegat del govern a Tarragona, Òscar Peris, ha assegurat amb una piulada que la democràcia a l’estat espanyol ha mort.

En l’àmbit associatiu, la presidenta d’Òmnium Cultural al Tarragonès també a lamentat les penes de presó imposades i ha demanat a tota la ciutadania mobilitzacions pacífiques. 

Els rectors de totes les Universitats públiques de Catalunya han emès un comunicat conjunt on reiteren la seva indignació per la situació que viu Catalunya i demanen diàleg com l’única via per resoldre el conflicte. Diuen que els problemes polítics no han d’acabar de forma sistemàtica en la via judicial. 

Els Bisbes de Catalunya també han expressat la seva postura en un comunicat on diuen que cal respectar la sentència emanada pel poder judicial d’un Estat de dret. A la vegada però demanen que s’apliqui misericòrdia per desactivar la tensió acumulada i insten al govern català i espanyol a retornar al diàleg.