Josep Poblet deixarà l'alcaldia de Vila-seca després de 26 anys

El màxim responsable del consistori no es presentarà a la reelecció del maig i tancarà així una etapa iniciada l'any 1993, i com a regidor des del 1987. L'alcalde ha fet balanç d'una dilatada trajectòria que ha coincidit amb la transformació de Vila-seca. Poblet diu gràcies i demana el suport per al futur projecte sense avançar, però, qui serà el seu successor.

Envoltat dels seus companys, familiars i amics, Josep Poblet se sincera: no és fàcil dir adéu. Un anunci que no ha arribat fins a les acaballes del discurs.

L'acte l'ha presentat l'actual president del Patronat de Turisme, Pere Segura, el més jove del seu equip de Govern. Encara que de moment, no ha donat pistes del seu relleu. Si que ha parlat però, de la necessitat de saba nova.

Abans ha completat pinzellades de la tasca de govern per destacar sis eixos: la prioritat per les persones, l’urbanisme de qualitat, la transformació sostenible de l’espai , el reforç del patrimoni cultural i l’equilibri entre turisme i química. També la capacitat innovadora com a referent de la Costa Daurada. Josep Poblet afegeix que el canvi només serà profitós des de l’optimisme, la convicció i la confiança en la nova etapa.

Respecte al procés de Catalunya, afirma que mai ha utilitzat la majoria absoluta per aprovar mocions contràries al sentit majoritari dels vila-secans fent referència a la negativa de formar part de l’Associació de Municipis per la Independència i també a l’acció personal davant la Guàrdia Civil durant el referèndum de l’1 d’octubre.

L'han acompanyat personalitats destacades com l'exalcalde i exconseller Joan Maria Pujals, la seva mà dreta a la Diputació, Quim Min, i els exrectors Francesc Xavier Grau i Josep Anton Ferré, amb mig miler de convidats més. Josep Poblet ha encadenat 6 majories absolutes des del 1995. Del 87 al 93 va ser regidor d’Urbanisme i Medi Ambient. 32 anys a l’ajuntament que es tancaran al mes de maig.