Un dia a l'escola com els d'abans

De les limitacions a una normalitat que també s'imposa a les aules. Després de dos cursos marcats per la COVID, tan sols cal contemplar l'entrada dels infants a les escoles per comprovar que ara ja tot torna a ser una mica més fàcil.

Punt final a l'accés esglaonat a les aules. L'ordre sempre és necessari, però desapareixen els semàfors pandèmics que filtraven per horari l'entrada dels alumnes.

La situació ha sigut tan natural que descol·loca perquè feia temps que malvivíem en l'excepcionalitat. Petons i abraçades, també dels docents, que van arrencar els curs dies abans i que avui afronten l'entrada dels nens i nenes a l'Escola Miramar de Vila-seca.

Obert des del 2008, el Miramar compta amb dues línies i 452 alumnes. La davallada de la natalitat redueix la ràtio i possibilita un treball més personalitzat a P-3, que arrencarà la campanya entre avui i dijous. Poca llàgrima, que hem censurat de gust, i molts somriures per la retrobada amb els amics i amigues: sí, van contents cap al cole i rememoren com va anar l'estiu.

Des del centre perfilen nous projectes per acostar les famílies i reforçar el procés d'aprenentatge compartit, ara que el context sanitari ja ho permet.