La reforma del celler del castell marca els pressupostos de Vila-seca

Més de cinc milions d'euros contemplen els pressupostos de Vila-Seca per a la remodelació del celler noucentista de la població. Un projecte que s'emporta la pràtica totalitat de les inversions, a l'espera del romanent de tresoreria d'enguany. Una mesura criticada per una oposició que va votar en bloc en contra dels comptes

La remodelació del Celler Noucentista del municipi per a convertir-lo en el nou gran focus de la cultura vilasecana marca de manera decisiva els pressupostos de l'ajuntament de Vila-seca per al 2018, enduent-se, amb una partida de poc més de 5 milions d'euros, prop del 15 per cent del pressupost total, que arriba als 31 milions d'euros.

Un projecte de remodelació del celler, subvencionat amb 2 milions d'euros provinents dels fons europeus Feder, pel que el govern va justificar pressupostar per a l'any vinent tot el seu finançament a l'espera de l'aprovació dels pressupostos de l'estat, en els que es marcarà el límit de despesa dels consistoris.

Pel que fa a la resta de les inversions, el govern va assegurar que es podran afrontar amb el romanent de tresoreria que sorgeixi del tancament de l'actual exercici.Un pressupost que només va rebre el vot favorable de l'equip de govern, ja que tota l'oposició hi va votar en contra amb un motiu comú, la poca predisposició a escoltar les propostes dels altres grups que diuen mostra l'equip de govern. Crítiques unànimes també a la inversió total del projecte del celler en aquest exercici, ja que creuen que no es podrà complir la regla de la despesa ni executar tota la partida pressupostada l'any vinent

Més enllà del pressupost, el plenari va aprovar el nou contracte del servei de neteja d’edificis públics per un valor de 900.000 euros i dues mocions de caràcter cultural, una per estudiar la creació d'un catàleg de Bens d'Interés Local i un altre per promocionar a nivell català la festa de la Cavalcada de Reis vilasecana.