Ercros ofereix recol·locar-se als treballadors afectats pel tancament de les plantes de Clor


 
Ercros preveu tancar les plantes de producció de clor amb tecnologia de mercuri abans de l'11 de desembre, i això afecta les centrals del complex tarragoní, a Vila-seca i Tarragona, i també de Flix. Com ja s'havia anunciat el tancament afectarà 48 treballadors al Tarragonès i 50 a la Ribera d'Ebre. Tots ells tenes l'opció de recol·locar-se entre les plantes d'Ercros, i per això l'empresa ha iniciat aquesta setmana el procés de negociació amb els representants dels treballadors per acordar la reestructuració del personal.

A Catalunya la situació afecta també la fàbrica de Cardona que és la que subministra la matèria primera a les plantes tarragonines. La recol·locació dels treballadors afectats és possible perquè l'empresa ha rebut 148 sol·licituds de jubilació parcial, xifra superior als acomiadaments que hauria de fer efectius pel tancament de les plantes de clor, 132. Per això els sindicats treballen ara en consolidar l'acord en aquest sentit.

El tancament es fa per complir amb el mandat de la Comissió Europea del 2013, que prohibeix l'ús de la tecnologia de mercuri per la producció de clor. Les parts esperen tancar l'acord abans de finals de novembre.