La Fundació Vila Casas ja exposa al Castell de Vila-seca

Les parets del Castell de Vila-seca ja exposen obres de la Fundació Vila Casas. Antoni Tàpies és l’artista que protagonitza la primera exposició d’aquest indret. Són una seixantena de gravats on es pot descobrir la iconografia i el món enigmàtic de Tàpies, considerat com un dels grans artistes del segle XX. És la primera exposició específica que es pot visitar a la demarcació de Tarragona de Tàpies.

Aquest és el punt de partida d’un conveni entre l’Ajuntament Vila-secà i la Fundació Vila Casas que portarà al municipi diverses disciplines artístiques com fotografia, puntura o escultura de l’art contemporani. Els pròxim quatre anys s'hi duran a terme vuit exposicions.

Aquestes exposicions temporals permetran que el Castell de Vila-seca resti obert al públic al llarg de l’any. Tot plegat ha de permetre desestacionalitzar la temporada turística del municipi i situar Vila-seca al mapa cultural català.

El conveni amb la Fundació Vila Casas es va signar el desembre del 2018. Aquests quatre anys serviran per comprovar com funciona aquesta experiència. La idea de les dues institucions és prolongar el conveni.