El Museu de Valls homenatja el pintor Galofre Oller anant més enllà de la seva gran obra

Valls recorda un dels seus pintors amb més renom, però també més oblidat. El Museu de Valls proposa un revisió de l’obra de Francesc Galofre Oller amb una mostra que recull una seixantena de les seves obres. L’exposició es podrà visitar fins al 16 de juliol.

El Bòria Avall és el quadre que identifica la pintura de Francesc Galofre Ollé, i ara també una de les peces destacades de la col·lecció permanent del Museu de Valls. L’impacte de l’obra magna del pintor vallenc a principis del segle XX va eclipsar la resta de la seva producció. Precisament, per rescatar-la i posar-la en valor el Museu de Valls, que n’atresora una bona part, n’exposa ara una seixantena d’obres.

L’exposició complementa les obres de la pròpia col·lecció del museu vallenc amb d’altres procedents del MNAC, la biblioteca Museu Víctor Balaguer, Vinseum i Museu de Manresa. També inclou peces cedides per particulars i la pròpia família de l’artista. A cavall entre el segle XIX i XX, Galofre Oller va destacar sobretot pels seus retrats, cinc d’ells exposats a la galeria de vallencs il·lustres, i la pintura de temàtica històrica.