El Parlament demana celeritat pel traspàs del PIUS i millores urgents

La comissió de Salut del Parlament ha abordat aquest dijous el futur del PIUS Hospital de Valls, el centre de referència de l'Alt Camp i la Conca. Qui ha posat la qüestió sobre la taula ha estat la CUP a través d'una proposta de resolució en dos sentits: per un costat, per accelerar el traspàs de la gestió a la Generalitat i, per l'altre, per fer front a les deficiències estructurals de l'hospital.

Les cupaires celebren que fa dues setmanes se signés el protocol per la creació d'un nou parc sanitari, però veuen necessàries intervencions més immediates. De fet, tots els partits coincideixen en el fet que s'han de plantejar millores mentre no arribi el futur complex sanitari. Això sí, CUP i el PSC creuen els dèficits actuals són per la deixadesa dels darrers anys, Junts ho atribueix al dèficit fiscal i Esquerra manté que s'han estat fent inversions. 

De fet, tots els partits han aprovat aquest punt. En canvi, Esquerra s'ha abstingut en la primera qüestió que demana accelerar les converses perquè el conveni de traspàs de la gestió de l'hospital es faci abans de tres mesos. Els Republicans recorden que s'hi està treballant i fixen el 2023 com a termini. Pel que fa als passos per construir el nou parc sanitari, confien que s'avanci aviat quan l'Ajuntament de Valls cedeixi els terrenys.  

D'altra banda, no es concreta, de moment, de quina manera assumirà el Pius Hospital la Generalitat, si bé es demana que de forma prioritària sigui sota el paraigua de l'Institut Català de la Salut.