L'equip de govern de Valls accepta part de les propostes del PSC per acabar amb la inseguretat


L'equip de govern de l'Ajuntament de Valls ha abraçat part de la dotzena d'accions que el PSC proposa per actuar contra la inseguretat creixent a la capital de l'Alt Camp. Excepte a la proposta de crear la figura d'un agent cívic com a observador nocturn, el govern de Junts i Esquerra va agrair l'esforç dels socialistes per aportar solucions a la problemàtica votant a favor de la moció que van portar al plenari.

Entre altres, el PSC demana l'ampliació de les plantilles de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra. En el primer cas, el govern vallenc assegura que ja ha creat quatre noves places d'agents. Els socialistes, però, adverteixen que confien que la proposta no quedi en paper mullat.

El debat sobre la seguretat a Valls també el va allargar la CUP amb una altra moció en què responsabilitzava el govern de la degradació que ha portat a la situació d'inseguretat actual. Una petició que no va tenir resposta per part d'un govern que assegura, també com defensa la CUP, que la solució no és únicament policial i que per això s'ha de treballar en diferents àmbits de forma transversal.

Més enllà del debat sobre seguretat, el ple de Valls va servir també per confirmar les ordenances fiscals de l'any 2023. La proposta, en termes generals, avalada per tot el plenari preveu que la factura de l'IBI a Valls sigui la mateixa l'any que ve.

També es mantindran les bonificacions de la brossa i s'eliminarà la factura de la taxa d'escombraries per a aparcaments i terrasses. A més el consistori vallenc prorrogarà un any la gratuïtat de l'ocupació de via pública per a les terrasses aplicada durant la pandèmia i preveu també bonificacions per fomentar la creació d'habitatges cooperatius.