Nou empreses opten a dissenyar el projecte de rehabilitació de Ca Padró

Nou estudis d’arquitectura optaran a dissenyar el projecte de rehabilitació de Ca Padró per convertir l’edifici en la futura seu de l’escola municipal de música de Valls. Són els despatxos que han presentat candidatura al concurs d’idees obert per l’Ajuntament. Destaca el consistori el perfil dels  sol·licitants, als que se’ls demanava poder acreditar experiència.

Els estudis de reforma de l’edifici s’hauran d’ajustar al pla funcional de l’escola de música, però també preservar els importants elements patrimonials de l’edifici i també del seu entorn. De fet, l’àmbit d’actuació s’amplia a edificis adjacents que, segons un estudi arqueològic previ, comparteixen vestigis medievals amb l’edifici de Ca Padró.

En una primera fase que es tancarà aquest mes de setembre el jurat seleccionarà els finalistes que hauran de presentar les seves propostes a principis de 2023. El guanyador s’emportarà un premi de 15.000 euros i l’encàrrec de redactar el projecte executiu, valorat en 105.000 euros. L’Ajuntament calcula que la rehabilitació de Ca Padró s’enfilarà més enllà dels 3 milions d’euros, i ja ha sol·licitat un ajut Feder, amb horitzó 2026, per finançar-la.