La Comissió de Territori de Catalunya aprova el POUM de Valls

Després de deu anys de redacció, la publicació al Butlletí Oficial del document definitiu activarà el nou POUM de Valls. És l’últim tràmit administratiu que falta per oficialitzar el planejament estratègic que marca les directrius de creixement urbanístic de Valls. Un document ja aprovat per la Comissió aterritorial de Catalunya, l’últim ens que li havia de donar validesa.

L’activació del nou POUM permetrà al consistori vallenc desenvolupar projectes urbanístics sense necessitat d’haver de tramitar plans d’actuació específics sobre el POUM encara vigent, com passava fins ara.

De fet, el nou POUM aprovat preveu focalitzar les futures actuacions a l’interior i l’entorn del centre històric. Recomana desenvolupar primer els plans parcials més propers a aquest sector per redreçar un creixement històric que s’ha allunyat del centre. El document també preveu redescobrir els torrents com la principal zona verda de la ciutat i dibuixa les directrius d’un creixement sostenible.

El nou POUM substituirà l’actual planejament vigent, herència dels anys vuitanta. La seva aprovació definitiva arribarà després de deu anys de treball en la seva redacció i consolidació. Tot i que el document ja va ser aprovat inicialment l’any 2014 amb el consens de tot el plenari vallenc, la seva aprovació definitiva no va arribar fins dos mandats més tard.

Va ser l’any 2019 quuan el ple de Valls va confirmar-lo, però encara es va haver de complementar i retocar a instàncies de la comissió de territori de Tarragona per arribar a l’aprovació defintiva el passat mes de febrer. Ara el document ha superat l’últim escull per ser oficial.