Marta Galimany: 'No he arribat al meu límit'

Diu encara no ser conscient de la fita però és tota una realitat. Hem parlat amb la de Valls, ja a casa després d'assegurar-se el bitllet cap als Jocs Olímpics de Tòquio. El premi a una trajectòria impecable que la portarà al cim de l'esport mundial.

El 2.29.02 és sinònim d'olimpisme perquè, 28 segons per sota de la mínima exigida, confirma la consecució del gran somni de la seva vida. És la medalla de la campiona d'Espanya de marató; mai oblidarà Sevilla i assimila lentament que formarà part del grup selecte d'especialistes mundials a la prova reina de l'atletisme.

Galimany recorda Roger Roca, la seva habitual llebre que no va poder assistir a Sevilla per una lesió, i agraeix el paper de Pablo Villalobos, l'alternativa d'urgència per controlar el ritme pels carrers andalusos. Tot va anar sobre rodes.

La marató olímpica es correrà a principis de l'agost a Sapporo, no pas a Tòquio per fugir de les elevades temperatures de la capital japonesa. Setzena al Mundial de Doha, i després de batre el seu rècord personal, Galimany no coneix el seu límit.

Seran dies de descans per recuperar-se de l'esforç i per planejar, tot seguit, el calendari de treball fins als Jocs. Dissabte, per cert, rebrà l'homenatge del CB Valls i la seva afició al Joana Ballart durant la prèvia del partit de Lliga EBA.