La Policia Local de Torredembarra reorganitza el seu servei per manca de personal

La Policia Local de Torredembarra haurà de flexibilitzar i adaptar els seus serveis durant el proper any a causa de la manca d'efectius. La plantilla consta ara de només 28 dels 42 agents possibles després de diverses jubilacions i l'acomiadament forçat per la justícia dels interins. Durant els propers mesos es reduiran els complements als Mossos d'Esquadra i s'obre la porta a la seguretat privada.

Dues resolucions judicials, una que permet l'avançament de l'edat de jubilació dels agents i una altra que limita el temps de contractació dels agents interins, són la principal causa de la davallada de la plantilla de la Policia Local de Torredembarra. Així ha esgrimit aquest divendres l'ajuntament torrenc en una Junta de Seguretat Extraordinària a la que han assistit el Delegat del Govern Òscar Peris i el Subdelegat del govern central Joan Sabaté.

En aquesta, s'ha posat damunt la taula la necessitat de reorganitzar les tasques de la policia torrenca durant el proper any abans de poder rebre nous agents arran de les noves oposicions que es convocaran properament. I és que ara mateix la plantilla consta de 28 agents, una xifra llunyana dels 42 que permet la plantilla orgànica de la Policia.

Per tot això, durant els propers mesos la policia torrenca deixarà de donar el suport que marca el conveni signat fa anys amb els Mossos d'Esquadra i obre la porta a la seguretat privada per a determinats serveis com ja es fa en altres municipis similars.

Una situació de manca d'efectius que s'ha vist agreujada durant la passada Festa Major per una quantitat elevada de baixes mèdiques, que ha arribat a afectar la meitat de la plantilla