El festival de circ Pleniluni de Torredembarra arriba a la seva fi

El solitari campaner Josafat és seduït per una noia jove, la Fineta. Els equilibris i desequilibris d’aquests antagonistes accidentals, desafien la gravetat sobre un quadrant, ballen sobre una perxa o juguen amb ganivets o teles. La companyia Passabarret ha adaptat l’obra de Prudenci Bretrana i desconstrueix la passió, la por, les contradiccions i la tragèdia de Josafat, el Geperut de Notre-Dame català. Aquesta readaptació de l’espectacle inicial de sala, que ara gira per tot l’estat, manté el rerefons original de les històries que relacionen als dos protagonistes. Les tècniques de circ i la realitat dels personatges, han ajudat a canviar el concepte tèrbol i sexual del text original i el converteix en un espectacle escènic més planer, empàtic i apte per a tots els públics.

La plaça del Castell de Torredembarra es va omplir per veure acrobàcies d’alçada amb pal, corda i d’altres elements, amb música en directe i sense diàlegs.

La companyia va ser la guanyadora del premi BBVA Zirkòlika de circ el desembre passat. Un reconeixement que els ha permès poder rodar per tot l’estat i poder participar en diferents festivals durant aquest estiu. Inclús, aquesta representació està a punt de travessar les nostres fronteres per actuar en algun país europeu.