Torredembarra s'acomiada de la Festa Major del Quadre de Santa Rosalia

Amb les festes del Carme a Baix a Mar, Torredembarra posar avui el punt final de la Festa Major del Quadre de Rosalia. El seguici popular, els diables i diferents balls van acompanyar ahir el quadre pels carrers de la part antiga per rendir homenatge a la santa.

Les agrupacions de Torredembarra van posar punt final a la processó votiva del Quadre de Santa Rosalia. Els carrers de la part antiga de la vil·la es van omplir per acompanyar la comitiva. El quadre va sortir puntualment a dos quarts de vuit de la tarda des de l’església de Sant Pere Apòstol.

L’any 1640, seguint la recomanació d’un peregrí, els torrencs van fer una processó amb el quadre que va alliberar el municipi de la pesta que estava assetjant a la població. El carrer Ample va tornar a viure un dels moments més emotius, quan els participants van rendir homenatge davant la casa on va entrar el quadre fa 400 anys. Un acte que va omplir la vil·la de festa.

Els Nois de la Torre van fer actuacions durant tota la ruta. El seguici popular de Torredembarra, els diables i els balls de bastons, pastorets i de gitanes van ser presents durant tot el recorregut en honor al Quadre de Santa Rosalia.